Europees wielerspektakel komt naar Assen

Op zondag 24 september start, als onderdeel van het EK Wielrennen, de Mannen Prof wedstrijd vanaf de Brink in Assen, ondersteund door diverse (sportieve) activiteiten gedurende hetzelfde weekend en in de aanloop naar het EK Wielrennen. Ben jij een wielerliefhebber dan is dit jouw kans om de Europese top van het wielrennen, maar ook het talent van de toekomst, dichtbij huis te bewonderen.


Start Mannen Profs in Assen

Op zondag 24 september starten de Mannen Profs rond de middag voor het Drents Museum op de Brink. De wedstrijd start met een neutralisatieronde van ca. 7 km door het centrum van Assen, via de Vaart richting de Balkenweg, de Hoofdlaan, Zuidersingel terug naar de Brink. Vervolgens gaat de koers via de Vaart naar de Balkenweg richting Kloosterveen om door te gaan naar Huis ter Heide en Veenhuizen waarna via diverse dorpen de renners naar Wijster fietsen. Rondom de Col du VAM zijn er diverse plaatselijke omlopen waarbij de finish van de wedstrijd op het hoogste punt van Drenthe zal zijn.


Zie de onderstaande video van EK Wielrennen voor de gehele route van Assen naar de VAM-berg

Landenpresentatie voor de start van het EK Wielrennen

Voorafgaand aan de start wordt er een extra lus gereden op de Brinkstraat en de Brink naar het Jacob Cramerplein, waar de renners voorgesteld worden aan het publiek. Dit biedt jou de ultieme kans om de renners van heel dichtbij te aanschouwen, een handtekening te vragen en eventueel selfies te maken met wellicht jouw favoriete renner.


EKWielrennen_kaart
EKWielrennen_kaart

Neutralisatieronde

Na de start fietst het peloton geneutraliseerd een ronde van ca. 7 km door Assen om vervolgens weer via de binnenstad richting de Vaart te fietsen waar men onderweg ‘los’ gaat om de strijd aan te gaan voor de titel van Europees Kampioen. Een prachtige kans om de renners twee keer langs te zien komen!


EK Side events

In de aanloop naar het EK Wielrennen en ook in het weekend zelf worden er tal van gezellige en sportieve activiteiten georganiseerd. Binnenkort meer hierover.


  - Sport en spel activiteiten

  - Schilderdoek van 2 basisscholen op de rondweg

  - 17 september "Jumbo op de pedalen" 100km toer- en business

Meer informatie over het EK wielerevent via Dit is Assen en OpFietseInDrenthe.

Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder