Assen Sportstad zoekt Coördinator NPO Sport

Assen Sportstad coördinator NPO-sport


Stichting Assen Sportstad (kortweg Assen Sportstad) is per 1 januari 2023 opgericht. Met een klein en enthousiast team geeft Assen Sportstad uitvoering aan het Asser Sport Akkoord. Assen Sportstad stimuleert hiermee dat iedereen die dat wil, op eigen niveau kan sporten en bewegen. Assen is een gezonde stad waar iedereen, maar dan ook echt iedereen zich maximaal kan ontwikkelen. Een stad om trots op te zijn.


Het programmabureau van Assen Sportstad zorgt samen met de talloze vrijwilligers voor uitvoering binnen de thema’s vitale sportaanbieders, inclusie en diversiteit, ruimte voor sport en bewegen, maatschappelijke waarde van sport en vaardig in bewegen. Assen Sportstad stelt zich daarbij ten doel om meer mensen te laten bewegen en bij sport te betrekken. Bij het verwezenlijken van deze ambities en doelen werkt het programmabureau samen met verenigingen, onderwijs, zorg- en welzijnsorganisaties, bedrijfsleven, commerciële sportaanbieders en de gemeente Assen. Assen Sportstad vormt daarbij het sportloket voor de georganiseerde sport in Assen.


NPO Sport     
De corona periode heeft bij veel jongeren gezorgd voor mentale en sociale achterstanden. Om die achterstanden te verkleinen hebben naast de scholen ook gemeenten financiële middelen gekregen uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De inzet van deze middelen dient bij te dragen aan het verkleinen van de mentale en sociale achterstanden bij jongeren. De gemeente Assen is voornemens om een deel van die middelen aan te wenden voor de organisatie van (extra) sportactiviteiten. Assen Sportstad mag daardoor, gedurende het schooljaar 2023-2024 en 2024-2025, in samenwerking met het onderwijs uitvoering gaan geven aan de volgende projecten en doelstellingen:


Primair Onderwijs - Schoolpleinbox

  • Basisschoolleerlingen binnen het onderwijsprogramma meer en beter laten bewegen tijdens (pauze) beweegactiviteiten.


Voortgezet Onderwijs -  Assen Challenges, Olympic Moves, Sportpas Assen

  • Jongeren organiseren en nemen zelf deel aan diverse Assense Challenges.
  • Jongeren maken via Olympic Moves kennis met een groter aantal sporten via toernooien en gastlessen.
  • Jongeren kunnen middels naschoolse clinics meer ervaring opdoen bij sportaanbieders.


Wat vragen wij?

Assen Sportstad vraagt een ervaren projectcoördinator op hbo-niveau die zijn of haar weg binnen het werkveld van sport en bewegen, onderwijs en evenementen kent. Hierbij is affiniteit met de doelgroep jeugd en jongeren van belang. Met jouw netwerk weet je de weg binnen het speelveld snel te vinden. Als meewerkend projectcoördinator ben je verantwoordelijk voor de verschillende NPO activiteiten. Je bent betrokken bij de uitvoering en zorgt ervoor dat je structurele samenwerking realiseert tussen het onderwijs en de sportsector. Je bent voor minimaal 24 uur per week beschikbaar. Je gaat aan de slag met het door ontwikkelen en coördineren van de reeds opgestelde beweegactiviteiten en brengt deze in samenwerking met het onderwijs en sportverenigingen ten uitvoer. De activiteiten die voortkomen uit de verschillende projecten hebben een doorlooptijd tot in ieder geval 1 januari 2025. De doorontwikkeling van activiteiten, inclusief de uitvoer, sluiten aan op het rapport “Plan besteding gemeentelijke gelden Nationaal Programma Onderwijs, label Sport” en biedt ruimte voor verlening van het programma. 


Wat geven wij jou terug?

Een enthousiast, gedreven en kleinschalige organisatie in ontwikkeling. Eigen initiatief, het creëren en het positief stimuleren van de sport zijn voor ons van grote waarde. We bieden een arbeidsovereenkomst van één jaar (schaal 9, CAO sport), met kans op verlenging.


Interesse?

Ben je enthousiast stuur dan jouw CV en motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bij inhoudelijke vragen over het programma kun je contact opnemen met Lennart Stekelenburg (06-52665919), manager Assen Sportstad.


   Deze vacature staat open tot 20 november. Mochten er kandidaten zich eerder melden dan zullen wij
   met hen in gesprek gaan.


Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder