Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten en bouwen samen aan dé Sport- en Beweegcampus in Assen


Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezamenlijk de opleidingen Sport en Bewegen aanbieden in de regio Assen. Vanaf schooljaar 2022 – 2023 zal het eerste leerjaar gezamenlijk aangeboden worden. Ook hebben ze de intentie uitgesproken te komen tot één Sport- en Beweegcampus. Hierdoor ontstaat er een sterk, doelmatig en toekomstgericht opleidingsaanbod op het gebied van Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl in de regio Assen.


De samenwerking biedt daarnaast grotere slagkracht om nieuw, innovatief en toekomstbestendig onderwijs te ontwikkelen en aan te bieden wat aansluit bij de regionale arbeidsmarkt. De onderwijsinstellingen werken hierin nauw samen met sportverenigingen, fitnesscentra, zwembaden, (buiten)sport- en recreatiebedrijven, welzijnsorganisaties, onderwijs en de kinderopvang uit de regio.


De toekomstige Sport- en Beweegcampus biedt studenten een nog breder keuzeaanbod aan mbo-opleidingen Sport en Bewegen die aansluiten bij de arbeidsmarkt en bij de ambities van de regio Assen. Voor het bedrijfsleven en overige stakeholders is er één herkenbare partner op het gebied van opleidingen, stages, samenwerking, evenementen en Leven Lang Ontwikkelen (bij- en omscholing).


Binnen de Sport- en Beweegcampus wordt onderwijs verzorgd aan zo’n 250 BOL-studenten in 8 verschillende profielen op niveau 3 en niveau 4.
De Sport- & Beweegcampus in Assen wordt programmatisch verbonden aan de Vitaliteitscampus in Groningen en de opleidingen Sport en Bewegen in Emmen. Hiermee creëren we voor de regio een samenhangend en tegelijkertijd onderscheidend onderwijsaanbod. Drenthe College zal als partner deel gaan nemen binnen de Vitaliteitscampus. De Vitaliteitscampus is een publiek-private samenwerking tussen zo’n 35 regionale partners op het brede gebied van vitaliteit in de regio Groningen en de kop van Drenthe.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over het Alfa-college


Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een
sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.


Over Drenthe College


Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum. Elk jaar volgen ongeveer 8.000 studenten en cursisten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel. De missie van Drenthe College is bijdragen aan een waardevolle toekomst. Dat maken we waar met de drie werkwoorden vertrouwen, durven en groeien. Zo dagen we elkaar uit.

Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder