Coronamaatregelen nov 2021

nov 2021


Nieuwe maatregelen voor de binnensportaccommodaties


Wederom zijn door de rijksoverheid nieuwe maatregelen aangekondigd voor het gebruik van de binnensportaccommodaties. Deze maatregelen houden in dat vanaf zaterdag 12 november j.l. voor iedereen van 18 jaar en ouder die deelneemt aan trainingen en/of wedstrijden is in een binnensportaccommodatie het coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is. Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport. Uiteraard blijven de basismaatregelen ook onverminderd van kracht. Hieronder meer informatie over de maatregelen. 


Vrijwilligers

Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers. Deze uitzondering geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten wel een CTB tonen.


Publiek

Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport. 


Horeca en sport

Sportkantines zijn vanaf 20 uur gesloten. Voor eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties geldt dat een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht is. Inclusief terras (met uitzondering van afhaalhoreca, daar geldt wel een mondkapjesplicht), kleedkamers en andere binnenvoorzieningen.


Controle & handhaving

Uitgangspunt is dat de vereniging dan wel gebruiker zelf verantwoordelijk is voor het controleren van het coronatoegangsbewijs. Op locaties waar een beheerder aanwezig is, is het verstandig om met de beheerder af te stemmen hoe dit het beste geregeld kan worden.

Probeer in alle gevallen de-escalerend te werken. Niemand heeft er wat aan dat de toegangscontrole uit de hand loopt. Het is beter om achteraf te kijken hoe het de volgende keer beter kan.


Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder