Coronamaatregelen nov 2021 (2)

nov 2021


Nieuwe maatregelen voor de binnensportaccommodaties


Wederom zijn er door de rijksoverheid nieuwe maatregelen aangekondigd voor het gebruik van de binnensportaccommodaties. Deze maatregelen houden in dat vanaf zaterdag 12 november j.l. voor iedereen van 18 jaar en ouder die deelneemt aan trainingen en/of wedstrijden of toeschouwer is in een binnensportaccommodatie het coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is. Uiteraard blijven de basismaatregelen ook onverminderd van kracht. Hieronder meer informatie over de maatregelen. 


Vrijwilligers

Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers. Deze uitzondering geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten wel een CTB tonen.


Publiek

Publiek van 18 jaar en ouder is bij amateursport alleen welkom met een CTB.

Voor professionele binnensportwedstrijden en topcompetities geldt dat een CTB verplicht is voor iedereen van 13  jaar en ouder.


Horeca en sport

De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 00.00 uur ’s nachts. Voor het toegang krijgen tot de horeca en het buitenterras is vanaf 13 jaar een CTB nodig. Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs.


Controle & handhaving

Uitgangspunt is dat de vereniging dan wel gebruiker zelf verantwoordelijk is voor het controleren van het coronatoegangsbewijs. Op locaties waar een beheerder aanwezig is, is het verstandig om met de beheerder af te stemmen hoe dit het beste geregeld kan worden.

Probeer in alle gevallen de-escalerend te werken. Niemand heeft er wat aan dat de toegangscontrole uit de hand loopt. Het is beter om achteraf te kijken hoe het de volgende keer beter kan.


Meest gelezen

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Geslaagde Week van de Sport

Geslaagde Week van de Sport

AssenSportstad kijkt terug op een geslaagde Week van de Sport. Meer dan 40 aanbieders openden hun de...
Lees verder