Volwassenenfonds oftewel sport- en cultuurfonds

Een abonnement voor de sportschool, een lidmaatschap van de voetbalclub, lid worden van het zangkoor of kosteloos naar bioscoop, theater of museum. Voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau betaalt het volwassenenfonds de kosten. Volwassen inwoners met een minimum inkomen kunnen een vergoeding aanvragen voor het totale aanbod van sport en cultuur in Assen.


Er zijn 2 soorten vergoedingen;

  1. Betaling van contributie

Contributie of abonnement voor de sportschool, zangvereniging, pianoles, voetbalvereniging etc. Het abonnement/de contributie wordt voor 1 jaar betaald. Ieder jaar vraagt u opnieuw aan.

  1. een tegoed voor éénmalig gebruik

Een tegoed, in te zetten voor bijvoorbeeld eenmalig bioscoop-, theater- en museumbezoek. Maar ook een bezoek aan het zwemparadijs in De Bonte Wever is mogelijk!


Kosten

Het totaal bedrag van een abonnement en bonnen mag niet boven de 250 euro uitkomen. En op bonnen is er een maximum bedrag van 60 euro per inwoner.


Aanvragen

Denk je in aanmerking te komen voor het volwassenenfonds? Neem dan contact op met  een medewerker van de Buurtteams van Vaart Welzijn via 088 123 09 99 of kijk op de website van Vaart Welzijn. Cliënten van Cosis kunnen terecht bij hun eigen PB’er. Cliënten van Phusis kunnen ook intern terecht.

Bespreek met deze medewerker van welke vereniging u lid wilt worden of waar u bonnen voor aanvraagt. Zij dienen de aanvraag voor u in bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur handelt de aanvraag verder af. Binnen uiterlijk 3 weken heeft u antwoord.


Tip! Wilt u wel graag sporten maar weet u niet zo goed wat bij u past? Informeer eens of een proefles mogelijk is, voordat u een aanvraag doet voor contributie.


Zie voor meer informatie de website van de Gemeente Assen: https://www.assen.nl/sport-en-cultuurfonds

Sportkledingbank Assen, Iedereen moet kunnen sporten en daar hoort sportkleding bij. Ter ondersteuning van jeugd uit gezinnen die leven rond het minimum-inkomen, is er de ‘Sportkledingbank Assen’ klik hier voor meer info.Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder