Asser triathlonvereniging TRI4you toegetreden tot AssenRuns

Onlangs is de triathlonvereniging TRI4you toegetreden tot het samenwerkingsverband AssenRuns.
Daarmee wordt de Zwemloop van TRI4you (dit jaar op zondag 24 april) onderdeel van zowel de Scholencompetitie als de Jaarcompetitie van AssenRuns.Michel van Zomeren:
“AssenRuns is erg blij met het toevoegen van dit unieke evenement aan onze loopkalender, waarbij ‘water’ en ‘weg’ met elkaar worden verweven. Zoals alle evenementen onder de vlag van AssenRuns biedt ook de komende Zwemloop gratis kidsruns voor alle basisscholieren. En het onderdeel ‘zwemmen’ vormt een waardevolle toevoeging aan de beide competities.”


Soraya Braker:
“TRI4you neemt graag deel aan AssenRuns. Want dat vergroot onze zichtbaarheid in zowel de hardloop- als de triathlonwereld. Dit is een mooie manier om deze twee sportwerelden samen te brengen. Ook kunnen we gebruik maken van alle expertise en gedeelde middelen bij AssenRuns. Daarnaast vormen we graag een vast onderdeel van de Asser loopkalender.”


Informatie over TRI4you Opgericht in 2013 is TRI4you een van de jongste leden van de Nederlandse Triathlon Bond. TRI4you ziet triathlon als een van de meest veelzijdige sporten, waaraan iedereen op eigen niveau kan deelnemen. Vanuit het motto ‘Create your own limits!’ kent of bepaalt elke deelnemer bij TRI4you zelf de eigen grenzen. De vereniging biedt haar leden een ‘warm bad’ in diverse opzichten. Zo is het wedstrijdbad bij De Bonte Wever de trainingsplek voor het zwemmen en vormt de vereniging zelf een ambitieus én gezellig gezelschap.


Informatie over AssenRuns
AssenRuns is het samenwerkingsverband ter stimulering van de loopsport tussen de gemeente Assen, Atletiekvereniging AAC’61 en diverse jaarlijkse hardloopevenementen in Assen. Elk van deze runs heeft een eigen karakter wat betreft parcours, locatie, sfeer, ondergrond en jaargetijde. Deelname staat bij elke run open voor alle leeftijden, startend met de kidsruns voor basisschoolleerlingen. De prestaties in alle kidsruns tellen mee in de Scholencompetitie, die loopt per schooljaar. En van Junioren, Senioren en Masters tellen alle prestaties mee in de AssenRuns Jaarcompetitie. Als een evenement meer dan één hoofdafstand kent telt veelal de kortste afstand mee in de scores.


Hiermee staat AssenRuns voor het versterken van elkaars kwaliteiten, focus op bewegen, het creëren van synergie door samenwerking, professionalisering en vooral voor continuïteit van de loopsport in Assen.


AssenRuns Loopkalender 2022
De10vanAssen - Zondag 27 maart 2022
Zwemloop TRI4you - Zondag 24 april 2022
Asserstadsloop - Zondag 12 juni 2022
TT-Run - Zaterdag 18 juni 2022
4 Mijl van Assen- Zaterdag 17 september 2022
Baggelhuizercross - Zondag 20 november 2022


De komende Zwemloop is op zondag 24 april 2022.
Kijk voor alle informatie hierover op de site van TRI4you

Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder