Start het nieuwe seizoen met de Week van de Sport Assen

De week van het bewegen en het ontmoeten


Het zijn bijzondere tijden (geweest) voor iedereen. Gelukkig kunnen we langzaamaan opstarten bij (sport)verenigingen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en alle andere betrokken organisaties die zich inzetten voor de gezondheid en bewegen voor jong en oud. Op initiatief van Stichting Assen Sportstad organiseren we in Assen ook dit jaar weer de Week van de Sport onderdeel van de Nationale Sportweek. 11 tot en met 26 september staat dit jaar in het teken van bewegen en ontmoeten. Iedereen wordt opgeroepen deel te nemen of zelf beweegactiviteiten te ontwikkelen: alle clubs, de verenigingen, de sportaanbieders, het onderwijs, organisaties en de Assenaar.


Van 17 tot en met 26 september staat de Nationale Sportweek op de agenda. In 2019 was Assen host city van deze landelijke sportweek. Juist nu willen we deze week ook niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! Tenslotte hebben we lang genoeg stilgezeten en (te) weinig clubgenoten en vrienden ontmoet. We grijpen deze kans aan om niet één maar twee weken sport en bewegen op de kaart te zetten en organiseren De Week van de Sport.


De organisatie van dit event is in handen van een projectteam. Op 11 september is de feestelijke officiële opening tijdens de 4 Mijl van Assen. En op maandag 20 september vieren we de verjaardag van het Asser Sportakkoord en staat het programma vooral in het teken van ontmoeten. Samen met verschillende partijen, zoals het onderwijs, wordt op dit moment gewerkt aan het programma. Daarnaast nodigen we alle sport en beweegaanbieders in Assen en inwoners uit met mooie initiatieven te komen. Om zo met elkaar twee weken lang achtereen sport en bewegen in Assen zichtbaar te maken. Op de sportvelden, in de parken, in en om de sporthallen, wellicht bij ondernemers, etc.


Voor verenigingen en andere sportorganisaties dé kans om leden en vrijwilligers te werven, de jeugd weer aan de club te binden en hun sportaanbod onder de aandacht te brengen. De projectgroep zorgt voor de verbindingen, denkt creatief mee met een ieder en draagt zorg voor de publiciteit, waaronder het opzetten van één kalender en samen zetten we sport en bewegen in Assen op de kaart. Wij dagen iedereen uit om tijdens de sportweek één of meerdere leuke sportieve activiteiten te organiseren.


Doe jij ook mee of wil je meer informatie? Neem contact op met Niels van der Weerd, coördinator Week van de Sport, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kijken uit naar alle inzet en enthousiasme. 

Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder