KNVB-coaches Mischa Visser en Marcel Groninger delen kennis tijdens inspirerende sessie

Voetbalcoaches en -trainers van binnen en buiten de regio vonden de weg dinsdag naar het Regionaal Wielercentrum Noord in Assen. Topcoaches Betaald Voetbal Mischa Visser en Marcel Groninger van de KNVB waren door de organisatie van de Week van de Sport Assen uitgenodigd om hun kennis te delen over het ontwikkelen van een speelwijze en teamopbouw.


Visser, de huidige coach onder 17, kent de clubs in Assen en omgeving goed en heeft zijn opleiding gehad bij ACV: ‘Ik heb een mooie en leerzame tijd gehad in Assen die ik koester. Ik kijk er naar uit om de kennis die ik ondertussen heb opgedaan weer te delen met trainers in Assen.’

Marcel Groningen, assistent-bondscoach van Jong Oranje, heeft eveneens een stevige link met Assen. De voormalige verdediger speelde enkele seizoenen bij Achilles 1894 waar hij onder leiding van Ron Jans mooie successen vierde. Daarna werd Groninger trainer van Be Quick 1887 en was later actief als assistent-trainer bij FC Groningen. Sinds 2019 is hij collega van Visser en assistent-bondscoach van Jong Oranje.


Tijdens de interactieve sessie werden de deelnemers meegenomen in de tactische keuzes en beslissingen die de coaches op bepaalde momenten maken in de opstelling en speelwijze. Ook communicatie met het team, met speciale aandacht voor jeugd/jong volwassen teams, werd uitgelicht. De coaches lieten ook zien welke technologie zij inzetten op het gebied van spelanalyse en gingen ze in op het scoutingproces van jonge voetballers.


Het was een inspirerende avond met praktische voorbeelden en een gezellige derde helft.

Meest gelezen

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Geslaagde Week van de Sport

Geslaagde Week van de Sport

AssenSportstad kijkt terug op een geslaagde Week van de Sport. Meer dan 40 aanbieders openden hun de...
Lees verder