• Home
  • Support
  • Openbaar
  • Gedreven handbiker Sebastiaan wil opnieuw naar het Kaunertal in Oostenrijk

Gedreven handbiker Sebastiaan wil opnieuw naar het Kaunertal in Oostenrijk

In 2022 deed Sebastiaan Nieuwenhuis voor de tweede keer mee aan de handbikebattle. Hij wist hier zijn vorige tijd met ruim 27 minuten te verbeteren. ‘Was ik maar eerder met deze sport begonnen, dan had ik nu nog harder kunnen gaan’ vertelt Sebastiaan met trots. Zijn passie en gedrevenheid spat en ervan af. Daarom is hij op dit moment volop bezig met voorbereidingen op de volgende klim in het Kaunertal die in juni 2023 zal plaatsvinden.


Wat is handbiken?

Handbiken, is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Men beweegt zich voort met een handbike, een speciale fiets waarvan de 'pedalen' (meestal) gelijkmatig worden voortgestuwd door de armen. Zeer veel rolstoelgebruikers hebben door de komst van de handbike hun mobiliteitsmogelijkheden al kunnen vergroten en nog steeds ontdekken vele mensen dat ook zij dat kunnen. Dit betekent dat rolstoelgebruikers nu afstanden kunnen afleggen, met hun armen als motor en op een sportieve manier een nieuwe vrijheid verwerven.

Uniek Sporten Uitleenservice

Als recreatieve sporter promoot Sebastiaan de sport graag. ‘Iedereen die wil starten tip ik dan ook om contact op te nemen met de handbikegroep van het Beatrixoord. Ook kan men terecht bij de uitleenservice van Uniek Sporten’ eindigt Sebastiaan zijn verhaal. Deze uitleenservice voor o.a. sportrolstoelen, handbikes, running frames en nog veel meer is ook in de gemeente Assen beschikbaar. Meer over deze uitleenservice lees je op: https://www.unieksporten.nl/uitleen

Persoonlijke uitdaging

Sebastiaan is geboren met een open rug. Hierna heeft hij ook nog eens een hernia gekregen. Hij kwam in het Beatrixoord terecht voor een zwaar revalidatietraject. Als afsluiting van zijn revalidatietraject deed hij in 2019 mee aan de handbikebattle in Oostenrijk. Een prachtige route van 20 km met een stijgingspercentage van maar liefst 8%! Een uitdaging die Sebastiaan in 2022 nog een keer aanging. Ook in 2023 staat er dus een handbikebattle op het programma.  Hiervoor is hij nog op zoek naar sponsoren.Sponsoren nodig

Om weer naar Oostenrijk te gaan is Sebastiaan sponsoren nodig. ‘Met het sponsorgeld kan ik de kosten dekken die bijvoorbeeld nodig zijn voor de verplichte VO2-max test, de reis, overnachting, inschrijfgeld, fietskleding en natuurlijk de handbike. Mensen die mij, op wat voor manier dan ook, zouden willen sponsoren kunnen mij een bericht sturen via Instagram of Facebook @hbbsebas2023.
Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder