Geslaagde Week van de Sport (2)

Geslaagde Week van de Sport


AssenSportstad kijkt terug op een geslaagde Week van de Sport. Meer dan veertig aanbieders openden hun deuren om deelnemers te laten kennismaken met hun sport- en beweegactiviteiten. Ook een aantal nieuwe activiteiten deden hun intrede, zoals het Walking Football bij AsserBoys en het herenturnen bij Heren Turnen Assen.

In Assen begon de Week van de Sport een week eerder dan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo konden Assenaren maar liefst twee weken genieten van alle activiteiten en evenementen die Assen te bieden heeft. De Week van de Sport trapte af op 11 september bij de geweldige sfeer van de 4Mijl van Assen met Olympiër Nick Smidt, wethouder Bob Bergsma en beweegprofessional Marrijtje Molenhuis. De twee weken die volgden boden een gevarieerd aanbod voor allerlei doelgroepen. Er was dans, volleybal, judo, schermen, wandelen, leefstijlcoaching, voetbal, wielrennen, fitness, jeu de boules, kinderyoga, badminton, gym en nog veel meer.


Highlights
De combinatie van alle activiteiten en de diversiteit aan doelgroepen die aangesproken werden, maakten de Week van de Sport tot een succes. Coördinator Niels van der Weerd: “We hebben gekeken naar wat er al was, en hoe we dat konden uitlichten en versterken. Bijvoorbeeld de open dag van de Jeu de Boules vereniging, dat paste mooi in het programma.” Ook waren er enkele nieuwe sporten die hun intrede deden. Zo was er veel aandacht voor de doelgroep ouderen, walking football startte met een demo en training bij AsserBoys, en was er Oldstars tennis bij ATV De Hertenkamp. 
Ook de inspiratiesessie van KNVB-coaches Mischa Visser en Marcel Groninger op het wielercentrum werd positief ontvangen en waren er veel deelnemers die gingen wandelen bij de wandeltocht van de AsserBoys. Op 22 september deed de Bakfiets door Drenthe Assen aan en bezocht onder andere het Koopmansplein en de nieuwe speeltuin in Kloosterveen.


Verjaardag
Op 21 september 2021 bestond het Asser Sportakkoord 1 jaar en dat werd tijdens de Week van de Sport gevierd in De Nieuwe Kolk. Alle betrokkenen en ondertekenaars waren uitgenodigd voor een interactieve wandeling door de binnenstad van Assen. Na de wandeling was er ruimte voor ontmoeting en verbinding waar de afgelopen periode zo’n 

Ons mediateam is bij een aantal activiteiten langs geweest om foto’s en filmpjes te maken en te delen op onze Facebookpagina. Ook is een afetrmovie gemaakt die een goed beeld geeft van alle activiteiten. 


IFrame

Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder