Sportverkiezing

Ook dit jaar is Assen Sportstad samen met de Gemeente Assen opzoek naar de sporters van het jaar.
Vanaf 24 november 2023 kunnen alle inwoners uit Assen iemand aandragen voor sporter van het jaar.
Dit geldt voor de categorieën sportman-, sportvrouw-, sportteam-, sporttalent van het jaar.
Vanaf dit jaar geven we graag extra aandacht aan sporters van aangepaste sporters. Deze categorie wordt hierdoor vanaf komende editie toegevoegd.


Vanaf 24 november zal de aanmeldlink gedeeld worden en heeft iedereen tot uiterlijk 24 december om sporters te nomineren. Eenmaal nomineren is voldoende om aan te jury te worden voorgedragen.
Het staat eenieder vrij om meerdere personen uit dezelfde categorie aan te dragen.
In januari zal de jury zich beraden over de winnaars van de Asser Sportverkiezingen. Deze uitreiking vindt op 12 februari in de raadzaal van het gemeentehuis in Assen plaats.
Hij/zij wordt hiermee ook automatisch voorgedragen voor het Drents Sportgala. Hierbij neem je het op tegen alle genomineerde van de andere gemeentes uit Drenthe. Uiteindelijk zal in maart 2024 het Drents Sportgala in Assen plaatsvinden. We zijn erg blij dat Assen gastplaats mag zijn van het Drents Sportgala 2024.  


Afgelopen jaar zijn er diverse kandidaten voordragen voor de Asser nominaties voor het Drents Sportgala. Wielrenner Elmar Reinders was genomineerd om sportman van het jaar te worden. De 14-jarige volleyballer Stef Koezema was genomineerd voor de ‘talent’ titel en het volleyballende Jongens B team van Sudosa-Desto maakte kans om sportploeg van het jaar te worden. Wielrenster Maike van der Duin was genomineerd in de categorie sportvrouw van het jaar en heeft deze prijs daadwerkelijk ook mogen ontvangen. We zijn erg blij dat Maike van der Duin als Assense sporter deze prijs heeft mogen winnen.


De aanmeldlink wordt hier vanaf 24 november 2023 geplaatst.

De aanwezige genomineerden van de Asser Sportverkiezing 2023 in de raadzaal samen met wethouder sport Albert Smit

Foto: Marcel J. de Jong