Cursus 'Besturen met Impact'

Datum
19.10.2022 07:00 - 11.01.2023 08:00

Beschrijving

De voetbalvereniging v.v. LEO organiseert samen met de sportclubs in Assen en Assensportstad de sportservice 'Besturen met Impact'.

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor bestuurder(s) van sportverenigingen in Assen. In 4 avonden tijd vergaar je kennis om als bestuurder nog beter te kunnen besturen. Na afloop zul je nog meer plezier ervaren bij het vervullen van je bestuursfunctie. Deelname aan de cursus voor Asser bestuursleden is kosteloos. Aanmelden kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het besturen van een vereniging is soms best ingewikkeld. Het is een constante zoektocht. Uit ervaring weten wij dat het goed is om in gesprek te gaan met andere bestuurders. Gesprekken waarin bestuursleden elkaar inspireren en van elkaar leren. Deze cursus ondersteunt het gesprek. 

Praktische informatie 
De opleiding start bij voldoende belangstelling in het najaar en bestaat uit vier avonden. Elke avond start om 19.00 uur en eindigt uiterlijk 22.00 uur. De opleiding behandelt de volgende thema's:

- Persoonlijk leiderschap
- Verbinden
- Strategische besturen
- Maatschappelijk ondernemerschap.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van bovengenoemde thema's. Op deze thema's zul je in ieder geval stappen maken. Daarnaast bepaal je zelf wat je precies wilt leren. Dit leerproces gaat door nadat je de opleiding hebt afgerond. En wanneer je een positieve bijdrage kunt leveren aan het leerproces van een medecursist is de opleiding helemaal geslaagd!

Wat verwachten we
De totale tijdsinvestering inclusief de bijeenkomsten is om en nabij de 40 uur. Voor deze opleidingen, die sportbreed vanuit het Sportakkoord georganiseerd gaat worden geldt dat er minimaal 14 deelnemers en maximaal 16 deelnemers zich kunnen aanmelden. De bijeenkomsten staan gepland op: 

Bijeenkomst 1: Woensdag 19 oktober 2022
Bijeenkomst 2: Woensdag 8 november 2022
Bijeenkomst 3: Woensdag 7 december 2022
Bijeenkomst 4: Woensdag 11 januari 2023

Geen opleidingskosten 
De opleiding wordt aangeboden door de sportservice van het Asser Sportakkoord. Je vereniging dient dan wel alle avonden aanwezig te zijn. Bij afwezigheid zonder reden wordt € 100,00 per vereniging in rekening gebracht. Zo kunnen we de kwaliteit van de cursus voor elke vereniging en deelnemer beter waarborgen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Rita Buikema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.