Walking Football: na een halve eeuw weer een hattrick!

Door: EMIEL VENEMA


Stel je bent zestig-plusser. Je hebt eerder jarenlang gevoetbald, bent vanwege je leeftijd gestopt, maar mist het spelletje nog steeds. Dan is er Walking Football. Een voetbalvorm waarin in wandeltempo op een kwart veld wordt gespeeld. Op vrijdag 17 september wordt er bij Asser Boys, in samenwerking met FC Groningen, een demonstratietraining gegeven waar belangstellenden kennis kunnen maken met Walking Football.


Luc Rengers is een warm pleitbezorger van Walking Football. Samen met collega-gemeenteraadslid Albert Smit gaat hij sinds 2019 op donderdagmiddag van Assen naar Groningen voor de wekelijkse training met de FC Groningen Oldstars. “De FC Groningen Oldstars spelen regelmatig demonstratiewedstrijden en zijn bovendien behulpzaam bij activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld G-voetbal in de vorm van begeleiding,” vertelt Rengers.


Conditie

FC Groningen Oldstars is onderdeel van FC Groningen in de Maatschappij, dat walking football faciliteert. Rengers is enthousiast als hij vertelt over de sport die hij wekelijks beoefent. “Het blijven genieten van deelname aan de voetbalsport, maar vooral plezierig bezig zijn met je conditie. Dat is zo fijn. Je komt op een leeftijd dat de fysieke gesteldheid minder wordt. Als je dat weet te onderhouden, blijf je conditioneel op niveau. In het dagelijks leven ondervind je daar voordeel van. Zo werkt dat nu eenmaal.”


Asser Veteranencup

Rengers was eerder jarenlang de drijvende kracht achter de Asser Veteranencup. Ruim veertig jaar zorgde hij ervoor dat het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor 35-plussers in de Marsdijkhal op rolletjes liep. In 2018 probeerde Rengers walking football op te starten in Assen, maar dat kwam toen niet van de grond. “Er was wel wat belangstelling, maar er werd wat laatdunkend over gesproken.”


Dat laatste is onterecht laat Rengers weten. Zelf traint hij wekelijks onder leiding van Rik Liezenga. En dat is niet de eerste de beste. “Hij bracht zijn trainersopleiding door bij FC Porto en Real Madrid,” weet Rengers. “Maar hoe gevarieerd de training ook kan zijn, bij de FC Groningen Oldstars is het afsluitende partijtje het meest populair,” vervolgt Rengers. In dat partijtje scoorde Rengers onlangs zijn eerste hattrick na een halve eeuw. “Dat werd wel even gevierd tijdens de derde helft. Dat is een goed gebruik. Volgens het Ouderenfonds is bij walking football vooral het sociale aspect van groot belang. De derde helft schept een band.”


Asser Boys

Op vrijdag 17 september kunnen belangstellenden van 60 jaar en ouder het enerverende spelletje uitproberen. Geïnteresseerden uit de regio Assen kunnen dan tussen 19.00 uur en 20.30 uur bij Asser Boys meedoen aan walking football. De training zal worden verzorgd door Rik Liezenga en Hans van Tamelen van FC Groningen in de Maatschappij.

Voor nadere informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Luc Rengers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   “En neem gerust je (60-plus) buurman mee,” besluit Rengers enthousiast.

Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder