Inspiratiesessie door KNVB-coaches

KNVB-coaches delen kennis tijdens inspiratiesessie


In de gehele gemeente Assen worden tijdens de Week van de Sport activiteiten georganiseerd en verenigingen en sportaanbieders zetten de deuren open. Naast het actieve sportaanbod zijn er ook bijeenkomsten en workshops. Zo verzorgen KNVB-coaches Mischa Visser en Marcel Groninger op dinsdag 21 september een inspiratiesessie over de ontwikkeling van een speelwijze en teamvorming.


Bondscoach
Visser is bondscoach van het Nederlands Elftal onder 17. Hij is sinds 2018 werkzaam bij de KNVB. Eerder was hij coach van de nationale onder-16 en de onder- 18 teams. Visser begon zijn carrière bij ACV waar hij eerst de jeugd trainde en later actief was als assistent-trainer. Visser: ‘Ik heb een mooie en leerzame tijd gehad in Assen die ik koester. Ik kijk er naar uit om de kennis die ik ondertussen heb opgedaan weer te delen met trainers in Assen.’

Marcel Groningen, assistent-bondscoach van Jong Oranje, heeft eveneens een stevige link met Assen. De voormalige verdediger speelde enkele seizoenen bij Achilles 1894 waar hij onder lei- ding van Ron Jans mooie successen vierde. Daarna werd Groninger trainer van Be Quick 1887 en was later actief als assistent-trainer bij FC Groningen. Sinds 2019 is hij collega van Visser en assistent-bondscoach van Jong Oranje.


Inspiratiesessie
Beide topcoaches komen op 21 september naar Assen voor een inspiratiesessie. Tijdens de sessie nemen ze je mee in vraagstukken zoals welke middelen er zijn om je speelwijze te ontwikkelen en hoe maak je het ontwikkelen van een speelwijze trainbaar maakt. Visser vult aan: ‘Daarbij willen we trainers en coaches inspireren over de speelwijze en teamvorming op het hoogste niveau, maar ook meenemen in de vertaalslag naar wat het voor hun praktijk betekent’.


Deze inspiratiesessie is geschikt voor trainers vanuit alle bal- en teamsporten, zowel jeugd- als seniorentrainers en overige geïnteresseerden. De sessie vindt plaats in het Regionaal Wielercentrum Noord in Assen, van 19.30 - 21.00 uur. Deelname is gratis, opgeven is wel verplicht. Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze site.

Meest gelezen

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Geslaagde Week van de Sport

Geslaagde Week van de Sport

AssenSportstad kijkt terug op een geslaagde Week van de Sport. Meer dan 40 aanbieders openden hun de...
Lees verder