Tri4you tekent Sportakkoord

“Je moet elkaar versterken en i.p.v. concurreren”


Alhoewel Triathlonclub Tri4you al vanaf dag 1 deelnemer is van het sportakkoord, kon i.v.m. corona de officiële ondertekening kortgeleden pas plaatsvinden. Gea Pigge, Secretaris van Tri4you zette de krabbel en vertelt waarom het Sportakkoord zo belangrijk is in haar ogen.


“Waar wij veel tegenaan lopen is dat veel verenigingen elkaar als concurrenten zien. Wij vinden het juist belangrijk dat verenigingen gaan samenwerken, elkaar ondersteunen en samen optrekken. Organiseer dingen samen; evenementen, toernooien, open dagen enzovoort. Samenwerking kan ook zorgen voor kruisbestuiving onder leden en zo voorkom je dat ze stoppen met sporten. We hebben immers allemaal hetzelfde doel: iedereen moet lekker kunnen sporten. Daarin moet je elkaar zien te versterken en niet beconcurreren.


Sport moet daarbij voor iedereen toegankelijk zijn, of je nou weinig geld hebt, ziek bent, aanpassingen nodig hebt, fanatiek bent of niet, het moet mogelijk zijn om op jouw manier te sporten.
Bij ons sporten mensen van bijna 60 jaar, maar ook jeugd van 7 jaar. Iemand met Down, of mensen die een aanpassing nodig hebben. Voor iedereen is plek en we zoeken altijd naar passende oplossingen en bieden ondersteuning.


Dat is precies waar het Asser Sportakkoord voor staat en waarom wij vanaf dag één aangehaakt zijn.”


Meer weten over Triathlon en Tri4You?
Als je denkt dat triathlon alleen een sport is voor sterke kerels met een groot uithoudingsvermogen, dan zit je er goed naast. Triathlon is een zogenaamde multi-sport en geschikt voor alle leeftijden en elk niveau.

Multi-sport betekent dat de sport bestaat uit een mix van diverse sporten (zwemmen, fietsen en lopen). Al deze sporten kun je trainen bij TRI4you. Of je een geoefende triathleet bent of aan de beginavond van deze schitterende sport staat. “Wij proberen elk niveau en elke ambitie te ondersteunen. Dat is voor ons de betekenis van "Create your own limits!”, zegt Gea.


Lijkt het je wat? Train gezellig een keer vrijblijvend mee of kijk hier voor meer informatie.


Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder