Gratis schaatsen 28 en 29 december

Lees hier hiet volledige persbericht

Gratis schaatsen op 28 en 29 december in Assen


Sportend het jaar uit. Dat is wat het Asser Sportakkoord in samenwerking met Vaart in Assen, Gemeente Assen en WintersAssen wil stimuleren met de gratis schaatsactie op de ijsbaan op het Koopmansplein in Assen. Alle jonge Assenaren tot en met 17 jaar die graag het jaar in volle beweging willen afsluiten zijn welkom.


Sporten mag wel
De organisatie van het Asser sportakkoord, onder de noemer Stichting Assen Sportstad, is blij dat sporten deels nog mogelijk blijft. Bewegen is immers gezond en het draagt bij aan een goede weerstand. “Bewegen geeft ook energie en dat hebben we allemaal nodig in deze tijd”, zegt Anita ter Veld, regisseur bij het Asser Sportakkoord. “Daarom is het ook mooi dat we ondanks deze moeilijke periode toch nog een aanbod voor de kinderen en de oudere jongeren hebben”.


De schaatsactie

Op de actiedagen kan er tussen 9.00 en 13.00 uur gratis geschaatst worden door kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. De schaatshuur is inbegrepen maar eigen schaatsen (geen noren) meenemen mag ook. Afhankelijk van de drukte mag er per persoon een uur volop geschaatst worden, wel geldt de regel vol = vol in verband met de coronamaatregelen evenals de andere maatregelen gesteld door WintersAssen.


Sport en bewegen in 2022

Sportstad Assen stimuleert dat iedere inwoner, die dat wil, op eigen niveau kan sporten en bewegen. Assen is een gezonde stad waar iedereen, maar dan ook echt iedereen zich maximaal kan ontwikkelen.
Een stad om trots op te zijn. In samenwerking met diverse betrokken partijen, professioneel en vrijwillig, houden zich gezamenlijk bezig met het beleid en de uitvoering van het sportakkoord. Het doel voor 2022 is de sport in Assen een stevig podium te bieden door het Platform verder uit te bouwen en door de verbindingen met andere betrokken partijen die ook werken aan een Vitaal Assen te versterken.


Kijk ook informatie over het schaatsevent op www.assensportstad.nl of www.ditisassen.nl.


I.s.m.  Vaart in Assen en de gemeente Assen    Meest gelezen

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen krachten

Drenthe College en Alfa-college bundelen de krachten en gaan vanaf 1 augustus 2022 gefaseerd gezame...
Lees verder
Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu online de krant Week van de Sport

Lees nu alles over de week van de sport, de activiteiten, evenementen, verenigingen, Assen Sportstad...
Lees verder
Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad zoekt bestuursleden

Stichting Assen Sportstad is een nieuw op te richten stichting die begin 2023 operationeel zal zijn....
Lees verder