Week van de Sport

Datum
11.09.2021 - 26.09.2021
Url
https://www.assensportstad.nl/week-van-de-sport

Beschrijving

Het nieuwe seizoen start met de Week van de Sport Assen. We sluiten aan bij de Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september van NOC*NSF, maar wij starten een week eerder. De grote opening is op 11 september tijdens de 4Mijl van Assen. Ons doel: twee weken lang sport en bewegen op de kaart in Assen. De kans als vereniging, organisator of stimulator om te laten zien wat je te bieden hebt en te laten zien dat sport en bewegen gewoon leuk is. Doe jij mee? 

​11 tot en met 26 september staat dit jaar in het teken van bewegen en ontmoeten. Iedereen wordt opgeroepen deel te nemen of zelf beweegactiviteiten te ontwikkelen: alle clubs, de verenigingen, de sportaanbieders, het onderwijs, organisaties en de Assenaar. Twee weken lang zijn er allerlei activiteiten. Jong en oud kan kennis maken met sport en bewegen door mee te doen aan clinics, demonstraties te bekijken, open trainingen te bezoeken en wellicht zelfs een training mee te doen. Volleybal, dansen, wielrennen, fitness, voetbal, hardlopen, kinderyoga, alles komt voorbij. Bekijk de pagina met activiteiten, deze wordt constant aangevuld met nieuw aanbod.

Naast het actieve sportaanbod vieren we op maandag 20 september de verjaardag van het Asser Sportakkoord. Is er tijdens de opening bij de 4Mijl een sportfestivalplein met een kidsplein en sportmarkt. Wordt op verschillende BSO's een sportcarroussel aangeboden met het thema 'bewegend leren'. En is er een inspiratiesessie, gegeven door de KNVB, met als thema 'ontwikkeling speelwijze'. Mischa Visser, KNVB Coach Nederlands Elftal Onder de 17, neemt de aanwezigen mee in deze inspiratiesessie. 

Voor verenigingen en andere sportaanbieders een mooie kans om leden en vrijwilligers te werven, de jeugd weer aan de club te binden en jullie sportaanbod onder de aandacht te brengen. De projectgroep denkt graag mee, zorgt voor de verbinding, de publiciteit, een mooie kalender en samen zetten we sport en bewegen op de kaart. Kleinschalig of groots, alle initiatieven zijn welkom. Om er met elkaar voor te zorgen dat we in Assen prachtige weken neerzetten waarin alles draait om bewegen voor jong en oud! Aanmelden kan nog steeds: stuur een mail naar Niels van der Weerd, coördinator Week van de Sport, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het aanmeldformulier in.

Het projectteam denkt graag mee. ……want Assen heeft alles om een geweldige Sportstad te zijn!       

Op naar een mooi programma 2021!